Naast het Texelfonds is er sinds 2017 ook het Jong Texelfonds, bedoeld om projecten van en vóór Texelse jongeren financieel te ondersteunen. Hoewel onderdeel van het Texelfonds, heeft het Jong Texelfonds een eigen bestuur en een eigen budget, waarover het zelfstandig kan beschikken. De bestuurders, tussen de 16 en 19 jaar oud, hebben elk hun eigen redenen om lid te zijn. Het eerste bestuur werd tijdens de jaarvergadering van zaterdag 27 mei 2017 gepresenteerd.  Onderstaande foto toont het jongerenbestuur bij hun presentatie. Op de foto van links naar rechts, Moor de Waal, Luna Dral, Rodney Stolk, Jeffrey Eelman en Robert van der Vlist.Jongerenbestuur Texelfonds

Omdat er een maximum leeftijd is verbonden aan het jongerenbestuur, is de doorstroming van bestuurders hoog. Op dit moment bestaat het bestuur uit: Staand vanaf links Hester Marseille (bestuurslid communicatie), Thomas van der Vlerk (penningmeester) en Rodny Stolk (voorzitter). Zittend vanaf links: Nienke Stuut (bestuurslid aanvragen) en Maaike de Graaf (secretaris).

Jongerenbestuur 2019

Het jongerenbestuur wordt gecoacht door de bestuurders van het Texelfonds en zal met een door de Koninklijke TESO beschikbaar gesteld budget jongerenprojecten op Texel mede mogelijk gaan maken.

Het jongerenbestuur presenteert zich als "Jong Texelfonds" en heeft een eigen website, www.jongtexelfonds.nl.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP