Texelfonds jubileumlogo

In 2019 bestond het Texelfonds vijftien jaar. In dit jubileumjaar heeft ons fonds met verschillende speciale acties de aandacht op zich gevestigd. Tijdens de jubileumavond op 13 november werd een speciaal jubileumboek gepresenteerd waarin onder meer de activiteiten van de eerste vijftien jaar zijn uitgelicht. Dit boek, Een geweldig cadeau aan de Texelse samenleving, is nog verkrijgbaar bij DBB Texel, Abbewaal 27 in Den Burg.

De meeste aandacht ging echter uit naar Verrijk Je Buurt, een cadeau van ons jarige fonds aan de Texelse samenleving. Voor Texelaars met goede ideeën om hun buurt of dorp mooier of aantrekkelijker te maken was maximaal €3000 beschikbaar. Om met deze mensen in contact te komen, belegde het Texelfonds Inspiratiecafés in alle dorpen.

VerrijkJeBuurt

Helaas kwam Verrijk Je Buurt door de coronacrisis in het voorjaar van 2020 stil te liggen. Maar in juli hakte het bestuur van het Texelfonds alsnog de knopen door en besloot het 15 van de 35 voorstellen te honoreren. Belangrijk daarbij was dat de ideeën in overeenstemming zijn met de doelstellingen van Verrijk Je Buurt. Zo mag een project geen commercieel doel dienen en moet het bij de realisatie en uitwerking breed worden gedragen in de buurt of het dorp. Een handvol projecten viel af omdat ze door corona dit jaar niet meer haalbaar zijn, enkele andere waren te duur of moeilijk uitvoerbaar. Uiteindelijk kregen de indieners van de volgende ideeën bericht dat hun kosten vergoed zullen worden:

  • Het opknappen van het schoolplein en uitbreiden met een natuurspeeltuin in Oudeschild
  • Voetbaldoelen, een jeu-de-boulesbaan en een bankje bij De Potvis op ’t Horntje,
  • Een herdenkingsmagazine in Den Hoorn,
  • Het opknappen van een bergruimte voor de rommelmarkt in Oosterend,
  • Een pruimentaartbakevenement in De Waal,
  • Het opknappen van het schoolplein in De Cocksdorp
  • Een mozaïekbank en een project om historisch materiaal te verzamelen en te digitaliseren in De Koog.
  • De beveiliging van de speeltuin aan de Willem van Beierenstraat, bankjes en bloembakken in de Pieter van Cuyckstraat, een speeldoel in de Wagemakerstraat, de verfraaiing van de entree van de Kogerstraat en een picknicktafel in de Verzetstraat in Den Burg.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP