SchrijversDe zesde editie van de verhalenmiddag werd gehouden op zondag 11 november in De Buureton, die tot de laatste plaats bezet was. De 27 verhalen werden anoniem aan de jury, bestaande uit Margreet Berndsen, Anja Roubos en Nico Volkers, aangeleverd. Het was een klus om de acht meest boeiende en goed geschreven verhalen uit te kiezen, te meer omdat de kwaliteit van de inzendingen hoog was.
De genomineerde verhalen, die allen door de schrijvers zelf ten gehore werden gebracht waren: Brand in Oosterend, Krista Mirjam Dijkerman; Mijn moedige moeder, Aris Bremer; Gevleugelde Troost, Marius Witte. Ome Dirk Broekhuizen, Gerard Witte; Buitengewoon, Erna Drijver; On de grond, Hillie Vlas; Inburgeren en feesten, Nel Rommets en tot slot De Snelkookpan, Irene Zegers.
De acht schrijvers ontvingen uit handen van Jan Beijert een cheque van € 100,=, die zij aan Texelse initiatieven hebben gedoneerd. Het publiek werd verrast door een negende voordracht door Joop Rommets over Joop van Bockum Maas, herinneringen aan de tweede wereldoorlog op Texel.

Het juryrapport en de verhalen kunt u lezen door onderstaande link aan te klikken.

Texelfonds verhalenbundel 2018

Juryrapport verhalenmiddag 2018

 Videoverslagen van de acht voorgelezen verhalen

Gerard Witte, Dirk Broekhuizen

Krista Mirjam Dijkerman, Brand in Oosterend

Irene Zegers, De snelkookpan

Aris Bremer, Mijn moedige moeder

Hillie Vlas, On de grond

Marius Witte, Gevleugelde troost

Nel Rommets, Inburgeren en feesten

Erna Drijver, Buitengewoon

Uitreiking Texelfonds compliment 2018

 

Texelfonds
Abbewaal 27
1791 WX Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP