Het Texelfonds ondersteunt initiatieven om de popmuziek en de podiumcultuur een impuls te geven. Belangrijk, vindt het bestuur, omdat de cultuur op het eiland zwaar te lijden heeft onder de coronamaatregelen.
Het project van de groep TEMPO om Texelse bands een promotiefilmpje te laten maken, wordt ondersteund met een bedrag van € 3.720. Het gaat om drie nummers, die live worden ingespeeld in de Jugsound Studio van Rikus Kloosterhuis in Oudeschild. De bijdrage wordt betaald uit het IJspegelsfonds, een van de deelfondsen van het Texelfonds. TEMPO – een afkorting van Texelse Muziek Podia – bestaat uit Gerard Timmerman, Tjibbe van Stelwagen en Hans van Veller.
Het andere project is TOOP: het Texels Online Open Podium. Dit online festival wordt georganiseerd door Texels Welzijn en ondersteund door Artex, de bibliotheek, Sportstichting Texel en Young4Ever. Aan TOOP kunnen Texelaars vanaf 10 jaar meedoen met een filmpje van maximaal zeven minuten. Elke creatieve uiting is toegestaan, met uitzondering van popmuziek, omdat daar het project van TEMPO al voor is. Het Texelfonds ondersteunt TOOP met een bedrag van € 2.097.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP