In de Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg wordt op 7 april de presentatie "Geven op Texel" gehouden. Tijdens de presenatie gaat Lucas Meijs, hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit in op de veranderende samenleving en de rol die een Gemeenschapsfonds daarbij kan spelen.

Lucas MeijsHet bestuur van het Texelfonds vindt het belangrijk om te anticiperen op de veranderende samenleving en de rol die een Gemeenschapsfonds daarbij kan spelen. De werkgroep Texelfondspodium heeft de heer Lucas Meijs, hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit uitgenodigd om hierover een presentatie te geven. Na een korte introductie van de voorzitter van het Texelfonds neemt professor Meijs de zaal mee op een toekomstverkenning van de sociale sector in Nederland.

In verschillende delen van Nederland voorziet men dat de indirecte solidariteit via de landelijke overheid niet meer voldoende kwaliteit kan bieden. Daarom kiezen zij voor de toekomst collectieve directe solidariteit, bijvoorbeeld van een gemeenschapsfonds. Het gaat niet alleen om het geven van geld, maar ook om de inzet van kennis, ervaring en samen kunnen beslissen. Het doel is een levende gemeenschap, die haar inwoners voldoende kwaliteit kan garanderen, ook op Texel!

Na de presentatie van professor Meijs is er tijd voor discussie en het stellen van vragen. Tot slot volgt een netwerkborrel tot 21:30 uur. Meer informatie over deze avond kunt u vinden op de website van het Texelfondspodium www.texelfondspodium.nl

Aanvang 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur. Graag voor 25 maart aanmelden via email .

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP