Verrijk Je Buurt De CocksdorpDe laatste dorpenronde van het Texelfondsproject Verrijk je Buurt leverde een score van maar liefst 17 plannen op voor De Cocksdorp en Eierland. Daar komen nog een paar bij, want tot 1 maart kunnen nog ideeën via de website worden ingediend. Er waren meerdere voorstellen om meer leven te creëren rond het waterplein in de Kikkertstraat.

Opvallend bij de bijeenkomst in het Eierlandse Huis was dat enkele durpers waren gekomen om hulp aan te bieden. “We hebben zelf niet echt een idee, maar we willen graag meehelpen als ergens mensen bij nodig zijn”, was hun reactie. Dat is de saamhorigheid die het project graag wil oproepen.
Er was vooraf al het nodige bedacht, dus er kwamen lijstjes op tafel. Een bijeenkomst voor jong en oud, waarbij er gezamenlijk wordt gekookt en gegeten, kerstverlichting en decoratie voor de Kikkertstraat en de entree van de Molenlaan, muziek bij het jaarlijkse stampottenbuffet en een gezamenlijke moestuin in het plantsoen achter Klimpstraat werd genoteerd.
Er waren meerdere voorstellen voor verfraaiing van het waterplein in de Kikkertstraat, bijvoorbeeld met bankjes, bloembakken en een jeu de boules baan. Hoewel andere durpers die liever naast de parkeerplaats van de Plus zien. Ook in het noorden leeft de wens voor meer bloemen, zoals hanging baskets in de straten en het inzaaien van de bermen in en om het dorp en de strook voor RK kerk met wilde bloemen. Het opknappen van het schoolplein en bankjes voorzien van een ondergrond met schelpen, omdat het gras eronder nu in gebruik is als hondentoilet, een vuurwerkshow in plaats van vuurwerk overal, een uitje voor de jeugd en een overdekte fietsenstalling bij het Eierlandse Huis werden ingediend. Er leuk is het voorstel voor een waterspektakeldag in de zomer, waarbij diverse waterhindernissen worden neergezet. Zoiets is vorig jaar in Callantsoog gedaan en was een groot succes. Ook was er een verzoek voor een duofiets, om met eenzame of hulpbehoevende mensen te gaan fietsen.

Het bestuur van het Texelfonds buigt zich half maart over alle plannen. De indieners krijgen bericht of hun voorstel wordt gehonoreerd.

 

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP