De dorpscommissie van De Waal krijgt € 3.885,- van het Texelfonds voor het maken van een film over de Tweede Wereldoorlog.

De Waal had in de laatste weken van de oorlog zwaar te lijden onder de opstand van de Georgiërs. Bij het neerslaan ervan schoten de Duitse bezetters de kerk in brand en werd ook een aantal woonhuizen verwoest. Nu dat nog mogelijk is wil de dorpscommissie ooggetuigen interviewen en hun verhalen vastleggen. De financiële bijdrage komt uit het TESO-fonds, één van de deelfondsen van het Texelfonds.

Een bedrag van € 126,- is beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een accu voor de bladblazer van het skatepark in Den Burg. De aanvraag was ingediend door ‘buurvrouw’ Aafke Geense, die samen met een groep vrijwilligers regelmatig het parkje opruimt. De bijdrage wordt betaald uit het IJspegelsfonds .

Het Texelfonds heeft in de bestuursvergadering van twee weken geleden ook besloten Verrijk Je Buurt weer op te starten. In verband met de coronacrisis was in maart besloten het project tijdelijk stop te zetten. Na een eerste selectie komen nog ruim dertig aanvragen in aanmerking voor een bijdrage. De initiatiefnemers is nu gevraagd uiterlijk 17 juni de benodigde informatie en een begroting aan te leveren. Het bestuur van het Texelfonds wil voor 1 juli een beslissing nemen over de nog lopende aanvragen.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP