VJB Den HoornIn verschillende dorpen op ons eiland is de afgelopen tijd hard gewerkt aan Verrijk Je Buurt, ons verjaardagscadeautje aan de Texelse samenleving.

Zoals bekend dienden bewoners afgelopen winter maar liefst vijfendertig kansrijke ideeën in om hun dorp of wijk te verfraaien. Door de coronacrisis lag het project een tijd stil, maar in juli hakte het bestuur alsnog de knopen door. Vijftien voorstellen werden gehonoreerd en mochten dus op financiële steun van het Texelfonds rekenen.

Daarna konden de handen uit de mouwen en inmiddels is een groot deel van de werkzaamheden voltooid. In De Cocksdorp kon het schoolplein met een gift van Verrijk Je Buurt worden opgeknapt. Bewoners van Den Hoorn gaven een magazine met oorlogsherinneringen uit. Op ’t Horntje werd een jeu-de-boulesbaan aangelegd en werden voetbaldoeltjes geplaatst. In Den Burg ging het om vier projecten.IMG 0365

De speeltuin aan de Van Beierenstraat kreeg een hekje, aan de Wagemakerstraat kwam een speeldoel en de Verzetstraat werd verrijkt met een picknicktafel. Als voorlopig laatste project plaatsten bewoners van de Kogerstraat bloembakken op de stoep, waardoor de entree van Den Burg een kleurrijk geheel is geworden.

Hoewel Verrijk Je Buurt inmiddels is afgerond, blijft het Texelfonds openstaan voor ideeën van inwoners en organisaties die het leven op Texel zinvoller, mooier of plezieriger kunnen maken.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP