Het Texelfonds is op zoek naar verhalen voor de inmiddels welbekende Verhalenmiddag, die zondag 19 februari de zevende editie beleeft. Waargebeurd of fictie, een herinnering om nooit te vergeten, een sappige anekdote of een prikkelende bespiegeling, alles is welkom. Belangrijk is alleen dat het verhaal een Texelse link heeft. Alle inzendingen worden bewaard en gepubliceerd op de website van het Texelfonds.

De schrijvers van de beste acht verhalen worden uitgenodigd het hunne voor te lezen op de Verhalenmiddag, die op 19 februari in De Waldhoorn in Den Hoorn wordt gehouden. De beste drie krijgen een geldprijs, te besteden aan een goed Texels doel naar keuze. Deze verhalen worden bovendien in de Texelse Courant afgedrukt. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (tot circa 19 jaar) is er een aparte prijs.

De jury bestaat uit Eilanddichter Fiet van Beek, OSG-docente Marlieke Daals en boekhandelaar Daan Welboren.Verhalen hebben een maximumlengte van 800 woorden en worden bij voorkeur digitaal aangeleverd via . Op papier kan dat eventueel bij het Texelfonds (Postbus 56, 1790 AB Den Burg) en De Buureton (Beatrixlaan 43, Den Burg). De uiterste inzenddatum is 8 januari.

Flyer verhalenmiddag 2023

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP