Diverse Texelse organisaties krijgen de komende tijd financiële ondersteuning van het Texelfonds. Dat heeft het bestuur besloten in de vergadering van november.

Texelgezinnen
Het grootste bedrag gaat naar Texelgezinnen. Het betreft een bijdrage van € 15.000, te betalen in drie jaarlijkse termijnen. Deze is bedoeld voor het opleiden van vrijwilligers en leidinggevenden.
Texelgezinnen is een initiatief van Cintha Stiekema en Bianca Polderman en vorig jaar in het begin van de coronacrisis opgericht. De organisatie staat gezinnen bij waar het even niet gaat. Dit kan op verschillende manieren, zoals een middagje oppassen, huiswerkbegeleiding of een nachtje logeren. Ook is een depot met kinderkleding en speelgoed ingericht, waarvan (pleeg)ouders gebruik kunnen maken.

Waelstee
Museum Waelstee in De Waal krijgt van het Texelfonds een bijdrage van € 3.000 voor het plaatsen van een lift. De lift moet voorkomen dat bezoekers die slecht ter been zijn alleen de collectie op de begane grond kunnen bekijken, maar is ook bedoeld voor de circa vijftig (oudere) vrijwilligers die het museum draaiende houden. De bijdrage wordt betaald uit het fonds Koninklijke NV TESO, een van de deelfondsen van het Texelfonds.

Tennisvereniging Oosterend
Een bedrag van € 3.500 gaat naar Tennisvereniging Oosterend, voor de vervanging van de bestaande verlichting. Die is niet alleen afgeschreven, een paar maanden gingen ook nog eens twee van de vier lampen stuk. De Oosterender tennisvereniging telt zo’n tachtig leden, vooral afkomstig uit het dorp zelf.

Kerstdiner De Cocksdorp
De dorpscommissie De Cockdorp-Eierland krijgt € 1.000 voor de organisatie van een kerstdiner voor ouderen. Het diner wordt verzorgd door vrijwilligers en leden van de jeugdclub van het dorp, terwijl het Eierlandsche Huis de zaalhuur sponsort.

Duurzaamheid
Vorige maand al besloot het Texelfonds een bedrag van € 1.000 toe te kennen aan de Stichting Nationaal Park Duinen van Texel. Het bedrag gaat naar een project voor OSG-leerlingen over duurzaamheid. De scholieren schrijven onder meer een brief naar de toekomst en wisselen ideeën uit met Texelse ondernemers. Ook worden een of meer bomen geplant. De stichting werkt bij het project samen met ondernemersorganisatie TOP.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP